Bijzonder concert van IKK en het NCM in Papendrecht op 8 april 2017.


Het Nederlands Concert Mannenkoor en het Interkerkelijk Koor Nieuwpoort-Langerak geven op 8 april 2017 een concert in de Bethlehemkerk te Papendrecht; aanvang 19.30u.

Op dit Lenteconcert zal een keur aan zang en muziek ten gehore worden gebracht door de beide zangkoren. Het Nederlands Concert Mannenkoor, onder leiding van Jimco Zijlstra, gaf al eerder een concert in Papendrecht. Beide koren zijn bekend; het IKK Nieuwpoort-Langerak in de regio en het NCM in Nederland.

Een goede combinatie voor een muzikale avond, niet in het minst vanwege de vaste begeleiders van het Nederlands Concert Mannenkoor: Jan Lenselink op vleugel en André van Vliet aan het orgel; muzikale virtuozen die bij velen bekend zijn.

 

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM)

Het NCM (statutaire naam “Nederlands Christelijk Concert Mannenkoor”) is een landelijk koor met zangers uit diverse gezindten en van Harlingen tot Roermond, van Den Haag tot Nijverdal.

Het NCM bestaat uit meer dan 100 ervaren zangers, die veelal lid zijn van een plaatselijk- of regionaal koor. Zij zijn optimaal gemotiveerd om tijdens de optredens de inhoud van de liederen, waarvan diverse in andere talen, van klank en kleur te voorzien; liederen overigens met een boodschap voor hart en handen.

Het Nederlands Concert Mannenkoor staat onder leiding van de inspirerende dirigent, componist en arrangeur Jimco Zijlstra. Enkele van de door hem gecomponeerde liederen zijn pareltjes voor de zangers en dat laten zij ook doorklinken in hun zang. Oefenen en studeren is dan ook aan de orde wanneer de repetities plaatsvinden -eens in de drie weken- op zaterdagen  in Harderwijk. Dan is er naast het zingen een treffen van zangvrienden.

 

Naast haar eigen kwaliteitsniveau stimuleert het koor ook de ontwikkeling van de mannenkoorzang in ons land. Het repertoire bestaat naast de verscheidenheid aan religieuze liederen, spirituals en klassieke werken, ook uit gedeelten van opera’s, musicals en andere vormen van lichte muziek. Daarnaast zijn er de waardevolle composities van dirigent Jimco Zijlstra. Het mannenkoor geeft jaarlijks op verschillende plaatsen in Nederland vier concerten; eens in de twee jaren is er een koorreis naar het buitenland met bijbehorende concerten.

 

Het InterKerkelijk Koor Nieuwpoort-Langerak

 

Het Interkerkelijk Koor “ Nieuwpoort-Langerak” opgericht 3 december 1964 is een gemengd koor met ruim 110 leden. De zangers en zangeressen komen niet alleen uit Nieuwpoort en Langerak, maar ook uit vele omliggende plaatsen. De leden zijn aangesloten bij verschillende kerken, vandaar het woord “ Interkerkelijk”  in de naam van het zangkoor.

 

Het repertoire van het IKK Nieuwpoort-Langerak varieert van het eenvoudig geestelijk lied tot de wat grotere werken en oratoria. Het koor zingt niet alleen in Nieuwpoort, maar verleent ook medewerking aan radio, cd opnames. Er werden een aantal buitenlandse reizen gemaakt naar o.a. Amerika. Hongarije, Israël en Duitsland.

Dirigent van het IKK Nieuwpoort-Langerak is Peter Burger. Onder zijn leiding werden in De Doelen te Rotterdam “Alfa en Omega, van Schepping tot Herschepping” van Johan Bredewout (2013) en “Oratorium Jozef” van Marco den Toom (2016) uitgevoerd.

Op de wekelijkse repetities weet hij het koor met enthousiasme en plezier te laten zingen, dit alles tot Gods eer.

Hij trad als dirigent in 2011 in de voetsporen van Wim de Penning, André van Vliet en van de eerste dirigent van het IKK Nieuwpoort-Langerak Jan van den Driest.

 

Zie voor verder informatie: www. ncmonline.nl of www.ikknieuwpoort-langerak.nl

Kaarten zijn in de voorverkoop bij Sjaloom, Chr. Boeken en Muziek, Veerpromenade 18 Papendrecht.  (€ 12,50 en t/m 15 jaar € 5,-)  of bij de leden van het IKK.                                  

=====================================================/

 


Het IKK zingt in Hervormde Kerk van Ameide.


 

 Passie - Paasconcert “Dichterbij” is van Joseph M. Martin, de tekst isvertaald door Marry van Berkel.

 

We hopen dat de vele liederen en de muziek  het hart van zoekers aanraakt, uitdaagt en uitnodigt: om op te staan en mee te gaan – naar Jezus en het kruis!

 

Medewerking wordt verleend door:

Jaap Kramer (solo zang en piano), Vincent van Dam (orgel), Diana Abspoel (hobo), Jantine Kalkman (trompet).

Dit alles onder leiding van dirigent Peter Burger.

 

De kerk is open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Kaartverkoop via de leden of secretariaat@ikknieuwpoort-langerak.nl

Prijs € 10.00 (voorverkoop), € 12.50 bij de kerk. Kinderen t/m 12 jaar € 2.50 


Korte AgendaVolledige agendaRepetities


   Plaats en datum nog niet bekend.