56 ste jaarvergadering IKK 2021


 

IKK jaarvergadering 8-3-2021

 

Voor het eerst in de geschiedenis van het IKK kunnen we op deze 56ste jaarvergadering niet met elkaar vergaderen. Sinds vorig jaar 16 maart 2020 hebben we geen kooravonden meer gehad vanwege de pandemie Covid 19. Afgelopen september hebben we 3 keer met 40 koorleden 1,5 uur achter elkaar kunnen oefenen in de Waal. En daarna hield het weer op. Onze dirigent Peter heeft er voor gezorgd dat we toch kunnen blijven oefenen met zingen door elke maandag een live stream aan te maken om zo met ons te zingen. We horen elkaar niet, maar kunnen thuis heerlijk meezingen.

 

En dan komt de jaarvergadering eraan.

Het bestuur is niet bij de pakken neer gaan zitten en samen met Peter hebben ze een mooie vergadering in elkaar gezet en wel op maandag 8 maart 2021 uitgezonden via de livestream.

Maar het begon al de zaterdag er voor. Het bestuur kwam persoonlijk bij alle koorleden aan de deur met “de koffie” voor de jaarvergadering. Wat een mooie verrassing: een kop en schotel met daarin een muffin en koffie en thee en bonbon erbij, neergezet op een CD ‘Samen zingen’ met liederen gezongen door de koren van Peter Burger en Jan Quintus Zwart.

 

De maandag avond klokslag 20.00 uur opende de voorzitter Louiza van den Berg via de livestream de vergadering en op dat moment waren er al 87 koorleden ingelogd en eigenlijk nog meer want er kijken ook koorleden samen naar 1 scherm. Louiza las uit de Bijbel Psalm 148 en opende met gebed. Ook voor de secretaresse was er nog best wel het één en ander te vermelden wat we op afstand toch met elkaar gedaan hebben…al gebeurt er in een gewoon koorjaar natuurlijk veel en veel meer. Joke bedankte namens het bestuur iedereen die op welke manier dan ook zich ingezet heeft voor het IKK.

 

Adrie de penningmeester had ook haar werk weer goed gedaan. De kascontrole commissie kon niets anders vermelden dat “alles keurig op orde was”, aldus Robert Molenaar.

Omdat Adrie 9 jaren in het bestuur heeft gezeten moest zij het stokje aan iemand anders doorgeven. Na lang zoeken heeft Elizabeth den Besten te kennen gegeven dat zij het wil gaan doen.

Fijn dat het bestuur weer voltallig is want ook bibliothecaresse Lida gaat weer een nieuwe termijn in van 3 jaar.

Het bestuur liet Adrie niet met lege handen weggaan en heeft een ludieke sketch voor haar in elkaar gezet. Louiza, Heleen, Menthe en Jannie namen ons mee naar het wel en wee van onze penningmeesteresse.

 

Op een jaarvergadering zijn er altijd wel koorleden die in het zonnetje worden gezet vanwege hun lidmaatschap.  Dit jaar 2 koorleden die 40 jaar trouw lid zijn geweest: Ellen van der Vlist en Corrie Deelen.

Louiza heeft ze thuis opgezocht en een oorkonde, bos bloemen en een mooi beeld ( g-sleutel) overhandigd met daar bij de felicitaties.

Maar.. een jaar alleen online zingen is niet voor iedereen weggelegd: helaas hebben vorig jaar 15 koorleden het lidmaatschap opgezegd.

 

Natuurlijk gebeurde er nog veel meer.

Een “koorlid” die zich thuis helemaal verheugde op deze vergadering met de koffie en een borrel…Niemand ziet mij toch??? Dat was ook letterlijk te zien in het filmpje. Top gedaan P.B.!

Bely leverde vanuit haar eigen huis weer een prachtige anekdote: “Ik ben nog fit van lijf en verstand! Bedankt Bely!

 

Peter bedankte ons voor de trouw, het enthousiasme en het doorzettingsvermogen bij het online zingen! Dat we op deze manier toch met elkaar verbonden mogen zijn!

We konden tussendoor meezingen met een 3 tal koornummers.

 

Gijs sloot de vergadering met een gedicht ook vanuit zijn eigen huis.

 

Alle onderdelen van de jaarvergadering waren vooraf, apart opgenomen en door Peter aan elkaar gemonteerd tot een prachtige online Jaarvergadering 2021.

 

(Met dank aan Janny Huisman)

 

 

 


Jaarvergadering 2020 

IKK 55ste jaarvergadering 8-2-2020

 

In het inmiddels vertrouwde Dorpshuis in Ottoland stond om half 10 ’s morgens de deur al open voor de jaarlijkse IKK- ledenvergadering.

Een bijzonder vergadering: want we houden deze voor de 55ste keer en vandaag zijn er 99 van de 119 koorleden aanwezig.

Twee koorleden Ineke Bakker en Nel Ouwerkerk die bij de oprichting aanwezig waren, komen nog steeds elke week zingen. “Je bent er bijna mee getrouwd”  zo was hun antwoord. Een mooie bos bloemen ontvangen ze als waardering voor zo’n lang lidmaatschap.

 

De vergadering werd geleid door onze nieuwe voorzitter Louiza van den Berg. De zakelijke punten werden vlot afgehandeld. Het jaarverslag is met een beamerpresentatie van Joke en Lida altijd een mooie terugblik op het afgelopen jaar. Hier en daar was er een vraag of opmerking en tussen door had Bely Versluis nog een mooie anekdote voor ons in petto.

 

Bij het punt van de bestuursverkiezing komt een nieuw bestuurslid het bestuur weer voltallig maken in de persoon van Leo van Beuzekom. Gijs de Baat stelt zich herkiesbaar voor een volgende periode van 3 jaar.

In de pauze werden weer volop loten verkocht voor de koorkas, er lagen zeker 4 grote manden vol met prachtige kadootjes klaar, en wie zou dit niet willen hebben?

 

Om half 1 stond er een heerlijke lunch voor ons klaar, aangeboden door het bestuur vanwege het 55- jarig bestaan van het IKK.

Het smaakte ons heerlijk, en zeker de warme kroket!

 

Ook deze vergadering mochten we 3 leden in het zonnetje zetten vanwege hun lidmaatschap. 25 jaar lid: Hannie den Hartog. 40 jaar lid: Heleeen Sikma en 50 jaar lid: Truus Nederlof. Met een oorkonde en een bos bloemen ontvingen ze de hartelijke felicitaties van de voorzitter.

 

Heleen en Louiza lieten ons in een vermakelijke sketch terugkijken op 55 jaar IKK, waarin het stof wel letterlijk van de IKK jaarboeken werd afgeblazen. Wat is er in die jaren veel gedaan en gebeurd bij het IKK.

 

We kunnen terugzien op een heel fijne, ontspannen en gezellige jaarvergadering waarin voor 2020 weer mooie plannen voor ons koor klaar liggen. We hopen dat we dit in gezondheid met elkaar kunnen beleven en Gods trouw en zegen mogen we weer vragen over dit nieuwe IKKjaar.

Door Jannie Huisman

Zie foto,s  


 

 


Doelen concert 2019


Acties voor het Doelenconcert op 13 - 4 2019

 

Een Doelenconcert organiseren heeft een kostenplaatje.

Wij als IKK-ers helpen graag mee door middel van acties.

 

De eerste actie in het nieuwe jaar was een stampottenmaaltijd verzorgd door een aantal dames van het koor. Met ongeveer 60 koorleden hebben ze voor de koorrepetitie met elkaar gegeten in de Koningskerk. Het was heel gezellig en het smaakte heerlijk en er was een ijsje toe. Dit heeft een mooie opbrengst voor het Doelenconcert opgeleverd. 

De volgende actie is van Lies en Mirjam. Zij verkochten High- tea producten. Ruim 200 doosjes zijn er verkocht . De bakkers deelden de doosjes op een maandagavond uit.  Super dames voor dit mooie idee en bedrag voor de Doelen 

 

 

Nog een mooie actie kwam van Anneke. Zij heeft op 4 dagdelen haar schuur opengezet voor een workshop “Lente”. Op een doorgesneden stam werden er voorjaarsbloemen in mos opgezet en gedecoreerd met van alles uit de natuur. Een prachtig bedrag leverde dit op voor het Doelenconcert. Bedankt Anneke 


kooruitje 2019


Za.29 juni 2019.
“Schoolreisje” met het IKK.
Om 9.00 uur vertrokken we vanaf de parkeerplaats bij de Spar richting Zeeland met “enthousiaste reizigers”.
In St. Annaland aangekomen gingen we aan boord van de Frisia, voor een zeehondensafari op de Oosterschelde.
We kregen eerst lekker koffie met de bekende Zeeuwse bolus. Iedereen ging gauw naar boven naar het dek om lekker in het zonnetje te zitten en van het uitzicht te genieten, althans dat dachten we, wat was het heet en dorstig. Daar helpt alleen een  koud biertje of een Radler tegen. Heerlijk!
De lunch werd ook aan boord gebruikt, iedereen kon zijn buikje voleten. Na een tijdje varen kwamen we bij een zandbank aan en ja hoor, daar lagen de zeehondjes gebroederlijk en gezusterlijk bij elkaar. Prachtig.
Even daar een tijdje stil gelegen voor foto’s te maken.
Na 3 uur varen weer terug in St. Annaland en toen op weg naar het watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Indrukwekkend wat er toen in 1953 is gebeurd in delen van ons land,
Het tart alle zintuigen, als je het diep op je laat inwerken. We kregen eerst een info door een vrijwilliger van het museum (zonder microfoon in verband met de verbouwing), en dat duurde volgens sommigen wel heeeeeeel erg lang, laten we zeggen dat hij heel enthousiast aan het vertellen was.....rest laten we maar in het midden.....daarna konden we zelf nog de route bepalen en dingen bekijken.
Eenmaal weer buiten viel de hitte bijna op je. Pff, pff......zo’n 34-35 gr.
Om half vijf richting Terheyde gereden voor ons dinertje in rest. De Gouden Leeuw.
Dat lieten we ons best smaken.
Op weg naar huis waar we rond 20.30 uur weer aankwamen bij de parkeerplaats na een gezellige, bloedhete en dorstige dag.  Maar wel genoten en een mooie afsluiting van het seizoen zo voor de zomervakantie.
(Voor de mensen, die niet mee geweest zijn, jullie hebben een hoop gemist)

 

 


Koorworkshop 2019


Zang- workshop 11-5 2019

 

Op deze mooie zaterdag kwamen er zo’n 60 koorleden en een aantal gasten naar de Koningskerk om mee te doen aan deze workshop. Voor 1/3 van de groep was het de eerste keer, want 5 jaar geleden hebben we ook zo’n workshop gedaan o.l.v. zangpedagoog Harjo Pasveer.

Het thema voor deze dag was: DURF TE ZINGEN.

Het eerste punt was:  De juiste houding van je lichaam.

Als de muziek moeilijk is of we onzeker zijn, gaan we ons beschermen en duiken we in elkaar…en dat is funest voor de klank.

Harjo vertelde hoe klank in je lichaam ontstaat. En als we klassiek willen gaan zingen is die klank weer heel anders dan van een popzanger.

 

Allerlei oefeningen m.b.t. Adem, Stemaanzet, Stemvoering, Verstaanbaarheid kwamen voorbij. Serieus maar ook met een lach groeiden we met de minuut…en aan het einde van de morgen hadden we de juiste houding gevonden.

 

In de pauze genoten we van soep met een broodje en koffie en de onderlinge ontmoeting.

 

In de middag gingen we aan de slag met onze eigen koormuziek.

Peter mocht dirigeren en wij zingen…en dan de oefeningen van de morgen vasthouden…dat viel soms nog niet mee.

Aan het einde van de workshop vond Harjo dat er een heel ander koor voor hem stond. Een koor met passie!!!!

En dat willen we graag aan iedereen laten zien en horen.

 

 


Jaarvergadering 2019


De 54ste jaarvergadering van IKK op 9-2-2019

 

Om half 2 waren de eerste koorleden al binnen in het Dorpshuis te Ottoland en we werden getrakteerd op koffie en thee met iets lekkers erbij.

Met 87 leden aanwezig werd klokslag 2 uur de vergadering geopend door de 2de voorzitter Heleen Venderbos. Zij las o.a uit een dagboek van ds. van der Veer. Dit was toepasselijk want hij haalde aan dat hij door Kinderdijk reed en de pont nam naar Lekkerkerk en juist de pont vormde de kern van deze overdenking.

De gebruikelijke agendapunten werden punt voor punt behandeld.

Het jaarverslag op de beamer is altijd weer een mooie terugkijk op het afgelopen jaar.

Er werd ook van bestuur gewisseld en als nieuwe voorzitter heten we Louiza van den Berg heel hartelijk welkom en Jannie Matsinger als lid. Fijn dat het bestuur weer voltallig is. Ook Joke Bassa neemt haar tweede termijn aan als secretaresse.

Afscheid werd er genomen van Heleen Venderbos, zij heeft 9 jaar als 2de voorzitter in het bestuur gezeten. Piet en Klaar, twee oude bekenden, namen persoonlijk afscheid van Heleen samen met de zuster. Ook hadden we een teil met herinneringen bij Heleen neergezet, waaruit zij moest raden welk voorwerp bij welke herinnering paste.

In de pauze werden er weer volop loten verkocht voor de koorkas.

Dit jaar waren er geen jubilarissen, wat vrij bijzonder is met zo’n groot koor.

Elk koorlid ontvangt een  a4tje  met daarop de algemene regels die met muziek lezen te maken hebben. Bedankt Flip voor het goede idee.

Ook Bely Versluis en Albert den Besten lazen een mooie anekdote voor.

We mogen terug zien op een gezellige vergadering waarin we hoorden dat er weer veel mooie plannen in dit nieuwe verenigingsjaar op stapel staan die te lezen zijn in de agenda. zie foto,s 

 


IKK-ers aan de wandel


IKK- wandeling 26 mei 2018

 

Deze morgen maakten 14 koorleden zich klaar voor een “stevige” wandeling.

En wat een prachtige dag hadden we. Korte broek en shirt aan was genoeg en natuurlijk wel de stevige wandelschoenen. Om half 10 vertrokken we richting Brandwijk, waar om 10.00 gasterij de Donk haar deuren opende voor een heerlijk bakkie koffie. 

Eerst een groepsfoto maken bij de Boezem want we waren nu nog fris. We startten de wandeling om half 11. Het was warm 26 graden maar met het windje uit het oosten was het goed te doen.

Ja, en als je met een groep loopt is de één sneller dan de ander. Daarom hadden we in de route een paar rustmomentjes waar we dan als hele groep verzamelden om daarna weer verder te gaan. We zijn via de Zijde brug weer richting Bleskensgraaf gelopen, en daar wachtte ons een grote verassing. We gaan het water op. Louiza heeft gezorgd voor een groot vlot met complete tuinsets erop waar we onze lunch konden gebruiken en ze had gezorgd voor koffie en thee. Super georganiseerd! En al varend over de Graafstroom kwamen we bij het huis van Louiza aan voor een stop. Allemaal uitgestapt en daarna weer opgestapt, om weer verder te varen over de Graafstroom. Net voor het dorp van Bleskensgraaf stapten we weer van het vlot en liepen we terug naar de Donk, waar we om half 3 arriveerden.

Het was nu wel een beetje afzien met 31 graden, maar we zijn trots dat we het allemaal wel volhielden. We hebben genoten van de natuur op de Donkse Laagten, en het varen op de Graafstroom. En we hebben veel gesprekken met elkaar gedeeld.

Met de foto’s laten we een indruk van de dag zien.

Bedankt wandelaars! namens Janny, Lies en Louiza

 

 

 

 

 

 

 


IKK-ers op reis naar Duitsland.


Dag 1.

Maandag 25 september 2017 om 7.00 uur vertrokken we met 26 IKKers vanaf de parkeerplaats bij de Spar richting Duitsland. Onze bus reed via Ede, waar we nog 13 medereizigers hebben opgehaald. Er vertrok ook een bus uit Katwijk en een uit Hazerswoude. Om 11.30 uur hadden we een lange stop in Maastricht, waar we konden lunchen en de stad bezichtigen.

Om 15.00 uur kwamen we aan bij de Amerikaanse begraafplaats Henri-Chapelle in België, waar we een muzikaal eerbetoon bij het monument hebben gegeven.

Op deze begraafplaats liggen de stoffelijke overschotten van 7992 Amerikaanse soldaten. Daarna reden wij naar ons hotel Eifelstern in Bitburg.

 

Dag 2.

Na een smakelijk ontbijtbuffet reden we naar Trier. In de Dom van Trier mochten we een kwartier a capella zingen. Het was heel bijzonder om in zo’n grote kerk te mogen zingen. Nadat we de stad Trier nog hadden bezocht, vertrokken we ’s middags naar een ‘Seniorenheim’ in Schweich. De bewoners keken al erg naar ons uit. We hebben 2x 20 minuten gezongen. Daarna stond er koffie met wat lekkers voor ons klaar.

’s Avonds gebruikten we gezamenlijk het diner en stond er nog een repetitie gepland.

 

Dag 3.

Op woensdag reden we via een mooie route naar de Moezel, naar Traben-Trarbach. Het was jammer dat het deze morgen miste, gelukkig trok de mist op toen we aan boord gingen van de rondvaartboot. Na een tocht van 25 km. kwamen we aan in het toeristische plaatsje Bernkastel Kues, waar we vrije tijd hadden om het stadje te ontdekken. En we hebben een wijnproeverij bezocht, want de Moezelstreek staat natuurlijk bekend om zijn wijn.

 

Dag 4.

Donderdagmorgen om 10.00 uur hebben we een concert gegeven in een kerk in Kyllburg. Andre van Vliet begeleide ons op het orgel. Hij begeleide ons ook in Vianden, waar wij later op deze dag nog een concert gaven.

Na het concert konden wij de kerk en de tuin nog bekijken. Daarna vertrokken wij naar Luxemburg, naar Echternach, een kleine historische stad. Hier hadden we vrije tijd en gelegenheid om te lunchen.

In Vianden hebben we weer een concert mogen geven in een mooie kerk. Nadat we nog een uurtje in Vianden mochten rondkijken reden we in de bus weer naar het hotel. Na het diner hadden we nog een korte repetitie en de “bonte avond”

Er werd een lied gezongen door een groep uit Katwijk en enkele sketches werden er opgevoerd. Het was een hele gezellige afsluiting.

 

 

Dag 5.

Na het ontbijt checkten we uit en reden naar Monchau, de parel van de Eiffel.

In Monchau hadden we een paar uur de tijd om het stadje te ontdekken.

Om 13.00 uur begon ons laatste concert, Andre van Vliet was er weer om ons te begeleiden. We hebben heerlijk gezongen. Na het concert reden we naar het 3 landenpunt in Vaals, waar we de reis afsloten met een 3 gangendiner.

Hier werd afscheid genomen van onze medereizigers en gingen de 3 bussen weer terug naar de opstapplaatsen. Om 21.30 uur kwamen wij weer aan in Nieuwpoort. We kunnen terugkijken op een gezellige, mooie reis. Prachtige natuur en hele mooie zangmomenten.

 


 

Braderie Nieuwpoort 2017


Braderie 24-5 2017 te Nieuwpoort

 

De braderie commissie heeft weer veel werk verzet om op deze braderie er weer een aantrekkelijke kraam van te maken. Het hele jaar door stonden tijdens de repetities tassen klaar waar je “niet bruikbare” spullen in kon doen bestemd voor de braderie. Natuurlijk was er weer enveloppe trekken met al die spullen die het hele jaar ingezameld zijn, en de grabbelton voor de kids. Dit jaar was er als extra een krat met boodschappen waarvan het geldbedrag geraden moest worden.

Wat een prachtig weer hadden ze deze woensdagmiddag en avond! Bijna alles was weg, zie de foto’s. Dank je wel voor jullie inzet en het mooie bedrag dat jullie aan de koorkas konden geven.


wandeling Tiengemeten


IKK wandeling op Tiengemeten

 

Wandelen is een mooie, gezellige en sportieve hobby. Dat hebben een groep IKK-leden zaterdag 20 mei jl. ervaren op het eiland Tiengemeten. Klokslag 10 uur namen we de pont naar het eiland en hebben we tot half 1 gewandeld in Weemoed met op de punt van eiland een koffiestop. Weemoed heeft veel open water en op de dijk hadden we een prachtig uitzicht over het Haringvliet, met allemaal zeilbootjes. Onderweg zagen we van alles: van een grote rups tot zeearenden, en heel veel zwanen. De stilte op het eiland werd doorbroken door  allerlei vogelgeroep, waarvan wij de koekoek wel duidelijk herkenden. Oei, het buitje regen kregen we ook, maar dat kon de pret niet drukken. Met de lunch, kregen we het zonnetje weer te zien en gingen zelfs de jassen uit. Om kwart over één stapten we weer op hebben we in Weelde gewandeld van ong. een uur. Midden tussen de koeien is dit weer een heel ander gebied van het eiland.

Sommigen hadden intussen het Rien Poortvliet museum bezocht en waren veranderd in echte kabouters! 

We hebben de 2 mannen van de groep een eremedaille gegeven, dat hadden ze echt verdiend als “leiders” van de groep vrouwen.

Om 3 uur namen we het pontje weer terug en we kunnen terugzien op een geslaagde dag.


Rabobank Clubkas Campagne 2017


Rabobank Clubkas Campagne 2017

Met dit fonds steunt de Rabobank het lokale verenigingsleven in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

De uitreiking van de cheques vond plaats in streekcentrum ooievaarsdorp “Het Liesveld”.

Het IKK heeft het mooie bedrag van € 423,90 mogen ontvangen voor de koorkas.

Hartelijk dank aan een ieder die zijn of haar stem uitgebracht heeft op ons koor!

 


koormaaltijd


Koormaaltijd

Op 13 maart hebben we met een grote groep leden van een heerlijke “Chinese maaltijd” kunnen genieten.

Er was een grote variatie aan gerechten!

Gezellig om zo eens met een ander aan tafel te zitten en elkaar te ontmoeten.


Het IKK huldigt trouwe leden.


Tijdens de 52 ste jaarvergadering van het IKK Nieuwpoort-Langerak, dat gehouden werd in het dorpshuis in Ottoland werden 10 leden in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange lidmaatschap.

25 jaar: Rita den Boer en Sijnie Smits

40 jaar: Flip Bezemer, Nel de Graaf, Gerry Slob, Bets Vonk, Sjanie Blom.

50 jaar: Lies Blom, Toos Sterrenburg, Teuni Verdoold.

Zij werden van harte gefeliciteerd door de voorzitter Mirjam Meijer.

Door te zingen mochten zij een licht zijn voor de mensen om hen heen en zo te wijzen op onze Schepper.

De penningmeester Adrie van Buren nam met ons de cijfers door.

We werden aan de hand van vele foto’s meegenomen het jaar 2016 door waar we nogmaals konden genieten van de vele activiteiten die we het afgelopen jaar als IKK met elkaar beleefd hebben.

 

Er werd afscheid genomen van 2 bestuursleden Dries van den Broek en Cees Sterrenburg.

Gijs de Baat en Cor Stuij nemen hun plaats in.

 

Bely Versluis vermaakte ons met een pracht gedicht dit jaar speciaal voor de heren!

Tenslotte was er de jaarlijkse verloting.

Het was een gezellige en geslaagde middag waarop we met 86 van de 113 leden aanwezig waren.

 

.


IKK gaat voor mooie Doelenacties.


Het IKK en 3 andere koren van Peter Burger hopen  op 5 november 2016 een groots concert in de Doelen in Rotterdam te geven.

Dit grote project heeft wel financiële steun van alle koren nodig.

Het IKK gaat voor acties in 2016.

 

Eerste actie: Paaseitjes met elkaar inpakken en verkopen op het koor.

 

Tweede actie:

stamppottenmaaltijd met erwtensoep en ijs! Met ruim 65 koorleden hebben we in de Koningskerk voor de repetitie gezellig en lekker met elkaar gegeten.

 

Derde actie:

Fotoworkshop verzorgt door koorlid Cor de Vreede.

De cursus bestond uit 2 avonden theorielessen en 1 dag praktijk in Rotterdam

De foto's laten zien dat de cursisten ( bijna allemaal IKK-leden ) veel geleerd hebben.

Leuke en leerzame actie.

 

 

Vierde actie:

 

Dineren bij koorleden en door koorleden verzorgd. Geweldig, wat een goed verzorgd 4-gangen menu werd er gepresenteerd door Cor en Inge Stuij en Harry en Marjan de Muinck. 4-sterrenrestaurant waardig!

 

Vijde actie:

Prachtige zelf gemaakte sfeer-in-huis kadootjes gemaakt door Marjan de Bruin verkocht aan de koorleden.

Invalid photobook-id defined

 

Zesde actie:

Lia den Hartog heeft met kant de baddoeken versierd en biedt ze te koop aan op het koor.


 

Zevende actie:

 

Het hele jaar door hebben IKK-leden cadeautjes gespaard voor de jaarlijkse braderie in Nieuwpoort.

Ria, Gré, Hannie en Greet konden hierdoor het bekende “enveloppe trekken” weer organiseren voor de kraam van het IKK.

Wat een zomerse temperaturen was het op woensdag 11 mei! Veel enthousiaste mensen aan de kraam en voor de kids stond er een grabbelton. En het resultaat: een prachtige opbrengst voor de Doelen!!! 


 Achtste Actie:

 

Koorlid Anneke Prins heeft een aantal  workshops gegeven met als thema: “Zomerkrans”

Van mosselen en allemaal soorten stukjes hout ontstonden er na ruim 1,5 uur prachtige zomerse kransen.

Dank je wel voor je inzet en voor de mooie opbrengst voor het Doelenconcert.
 

Zevende actie

 

De negende actie:

 

Een sportieve actie hebben Lies den Besten, Louiza van den Berg en Janny Huisman georganiseerd voor het Doelenconcert.

De bijna 40 deelnemers aan de wandeling van 10 en 6 km zijn er goed op voorbereid.  Goede wandelschoenen aan, rugzak om dan maar  struinen over de wallen van Nieuwpoort naar de kersenboomgaard langs de Lekdijk (Landwinkel fam. Pek)

Iedereen heeft genoten vooral van het prachtige weer, de praatjes – soms wel heel sterke verhalen-, de natuur en de prachtige vergezichten.  De koffie met zelfgemaakte cake bij fam. Pek en de kersen die we konden eten smaakten heerlijk!

 

De tiende actie: wandelen in Katwijk

 

Met 11 enthousiaste wandelaars hebben we zaterdag 3 september ruim 17 km. gelopen voor de Doelenactie.

Strand, zon, zee en duin: we hebben allemaal heel erg sportief genoten van deze prachtige dag.

Deze actie was georganiseerd door Lies, Louiza en Janny.

 

 

 

 


Kooruitje naar Delft


KOORUITJE NAAR DELFT 18-6 2016

 

Voor 56 koorleden -en sommige met partners-  was het zaterdagmorgen al vroeg dag. Het kooruitje is dit jaar naar Delft en werd verzorgd door Verschoor Reizen.

Het weer was om 9 uur nog droog maar dat zou weldra overgaan in vele kleine buitjes op deze dag, en af en toe een stevig windje met een graad of 16, maar wat was het heerlijk als er een minuut de zon doorbrak, die verwarmde ons helemaal maar na zonneschijn moest toch de paraplu of capuchon weer op. ( zie foto’s)

Om 9 uur vertrok de bus vanaf de parkeerplaats bij de Spar in Nieuwpoort en na een voorspoedige reis hebben we om half 11 eerst  koffie en gebak gekregen in Restaurant ‘t Karrewiel in Delft. Dat smaakte natuurlijk altijd goed!

Na de koffie werden we in 3 groepen verdeeld en we kregen allemaal een rondleiding van zo’n 1,5 uur door de binnenstad van Delft. Het leek wel op Amsterdam, overal grachten, hoge grachten in het rijke deel van Delft en lage grachten in arbeiderswijken. De hoogste torens van de stad zijn van de Oude en Nieuwe Kerk. Bij de Nieuwe Kerk is de toren aan één kant zwart, geen brand maar door verzuring van de regen. In de Oude Kerk hangt de grootste klok van Nederland ( 6000 kg). Deze wordt alleen bij grote uitzondering gebruikt, omdat er anders grote scheuren in het gebouw ontstaan.

Om half 1 aan de lunch ook in Restaurant ’t Karrewiel. We konden  ons opwarmen aan de soep. De broodjes met beleg smaakten ons goed, maar waar bleef nu toch de beloofde kroket? Ja wel, toen we ons bord leeg hadden kwam het toetje: de kroket!!

Om kwart voor 2 gingen we in 3 groepen uiteen: een groep naar de Porceleyne fles ( Delfts blauw aardewerk) een groep naar de Prinsenhof ( bekend om de moord op Willem van Oranje) en een groep naar de Nieuwe kerk (bekend om zijn Koninklijke grafkelder)

We waren het er allemaal over eens dat we deze dag een heel stukje geschiedenis van Nederland hebben gehoord.  

Om 3 uur kon iedereen nog even de stad in voor een uitverkoopje in een winkel, of de markt bekijken, met heel veel oud porselein.

Om  4 uur weer terug in de bus en op weg langs de honderden kassen naar Hoek van Holland.

Heerlijk gegeten ( 3-gangen menu en zeer goed verzorgd)  in  Restaurant Unicum, dat ligt aan de Nieuwe Waterweg, we zagen grote schepen vanaf zee binnenkomen . Mirjam ( voorzitter)  eindigde de maaltijd met psalm 23.

Na een voorspoedige terugreis waren we om half 9 weer thuis.

We kunnen terug zien op een gezellige en ontspannen dag, waar we elkaar als leden weer beter hebben leren kennen….zie foto’s


 

Jaarvergadering 2016


Om 2 uur werden we ontvangen met koffie en gebak, dat is al een feestelijk begin van de vergadering.

Feestelijk was het ook voor de 4 jubilarissen welke door de voorzitter Mirjam Meijer in het zonnetje werden gezet.

Teunie van Oudheusden mocht 40 jaar lid zijn.

Teus verveer, Riet Verhoef en Maartje de Vos mochten  25 jaar lid zijn van onze vereniging.

Met een spel vermaakten we ons in de pauze en natuurlijk werden er loten verkocht voor de vele meegebrachte cadeautjes.

Ook namen we afscheid van een bestuurslid: Janny Huisman. Zij mag haar secretaressewerk overdragen aan Joke Bassa.

Het bestuur heeft uit de verenigingspot een mooi cadeau voor de leden gekocht:

een nieuwe koortas en een nieuwe koormap voor de concerten. Daar zijn we heel content mee!

Bij het agenda punt van de ??? kregen we van Bely weer een mooi gedicht te horen.

Ook het bestuur had de vraagtekens ingevuld door een bestuursvergadering na te spelen.

Dit was van te voren opgenomen. Een spannend verhaal werd het: want komen die 3 zussen echt op het koor???

Super leuk gedaan! Geniet maar na van het filmpje ………

We kunnen terug zien op een fijne vergadering, waarin we met elkaar de gang van zaken in de vereniging mochten bespreken.


Afscheid mevrouw Gelderblom


Met een mooi aandenken - in de vorm van een G sleutel - en een bos bloemen neemt mevr. Joop Gelderblom na bijna 50 jaar lidmaatschap afscheid van ons koor. Ze was een zeer trouw koorlid (bij de alten).  Je hebt veel, ja heel veel gezongen. En wat is het fijn als de teksten van de liederen je hart ook raken.

 Leden , bestuur en dirigent wensen haar van harte Gods zegen en nabijheid toe voor de toekomst.


Mevr.van der Vlist erelidMaandagavond 14 september was het de laatste koorrepetitie van mevr. van der Vlist- Verspui.
Zij neemt na ruim 50 jaar lidmaatschap afscheid van het koor. Ze was een trouw lid en ze heeft met veel hand- en spandiensten zich altijd ingezet voor het koor.
Als bestuur waarderen wij dat zeer.
Mirjam Meijer de voorzitter heeft deze avond mevr. van der Vlist benoemd tot erelid van het IKK.
 


Verkoop - herfst -winter - sfeer kadootjes


Verkoop herfst – winter -  sfeer - gebreide kadootjes.

 

Onze koorleden Marjan, Anneke en Hannie zijn creatief bezig geweest, door van alles te maken met zo min mogelijk aan dure materialen. Het zijn kadootjes geworden, vaak sfeervol om neer zetten of op te hangen in je huis. Geweldig gedaan! De opbrengst van deze creativiteits actie, kwam geheel ten goede van het koor.

Heel hartelijk dank voor jullie inzet.

 


KOORREIS 7-11 MEI NAAR BERLIJN


KOORREIS 7-11 MEI NAAR BERLIJN

 

Donderdag 7 Mei: Met ruim 70 koorleden en gasten vertrokken we om klokslag 7 uur ’s morgens met een dubbeldekker van Verschoor naar Berlijn.

Mirjam en Harry hadden deze morgen ons verwelkomd en God gevraagd om Zijn zegen over deze reis.

Het regende pijpenstelen, maar dat deerde ons niet, want we zaten deze dag toch in de bus…en het was maar goed dat we toen nog niet wisten hoelang, want na de koffie pauze in Ibbenbüren met heerlijk gebak, gingen we vol goede moed de snelweg weer op waar we in een file terecht kwamen. Maar deze file duurde zo’n 5 uren, we stonden compleet stil en stapten op de snelweg de bus maar uit, om de benen te strekken en een praatje te maken met de andere automobilisten.

Om 19.15 uur een zeer korte lunch in Bad Helmsted, en eindelijk om 23.00 uur kwamen we aan in ons hotel, waar nog licht diner voor ons was klaargemaakt. Het was dus wel een heéééle lange dag voor ons, maar dit was overmacht, omdat er die nacht een groot ongeluk met 3 vrachtwagens was gebeurd.

 

Vrijdag 8 Mei. Vandaag stond het ontbijt vanaf half 8 al weer klaar en om

9 uur vertrokken we richting het Centrum van Berlijn. We bezochten eerst de Berliner Dom, een zeer grote kerk nog maar een paar honderd jaar oud. In de oorlog helemaal gebombardeerd, alleen het fundament was er nog. In het midden een ronde vorm, het leek op een theater. maar adembenemend mooi.

Na onze lunch pauze gingen we richting het Reichstag gebouw, waar we de Kuppel bezochten. Van uit de Kuppel ( een hoge glazen toren) hadden we een mooi uitzicht over de stad Berlijn. We zagen ook het gebouw waar Angela Merkel haar werk heeft. In het Reichstag gebouw was een zeer zware bewaking, alles werd van je gecontroleerd. Peter en Francien voegden zich bij ons.

We hebben deze dag nog zeer korte foto momentjes kunnen maken van de Overwinnningszuil, een fotomomentje van het “Holocaust monument”de 2711 betonnen blokken ze waren zo opgesteld dat ze de gangen naar de gaskamers voorstelden. Dit moment juist in Berlijn is wel bijzonder.

Een fotomomentje van Checkpoint Charlie en van het Gendarmerieplein.

Terug naar ons hotel. Het was een dag met veel informatie over Berlijn, wat ons goed deed beseffen dat na de val van de muur er een heel ander Berlijn ontstond. Om 19.30 uur stond er een heerlijk dinerbuffet voor ons klaar.

 

Zaterdag 9 Mei: Het was zó stil om ons hotel, we hoorden alleen een koekoek, die ons deze morgen wekte. Na een heerlijk ontbijtbuffet vertrokken we om 9 uur richting Sachsenhausen ong. 70 km ten oosten van Berlijn. Prachtig weer! Maar we kwamen in het werkkamp Sachenshausen in een compleet andere wereld terecht. We beseften het vele leed wat daar geleden is.  Het werd voor velen van ons zichtbaar en voelbaar.

We waren met z’n allen diep onder de indruk. na afloop hebben we de volgende liederen met elkaar gezongen bij de toegangspoort met het opschrift “Arbeit macht frei”. We zongen: Psalm 42, Jismechoe (ps. 96) en Blijf met mij Heer. Mensen die voorbij liepen waren geroerd. Klik hier voor filmfragment.

We reden weer terug naar Berlijn waar we de lunch gebruikte en ’s middags maakten we een rondvaart over de Spree, toen hadden we een heel klein beetje regen.

Tot slot maakten we nog op veler verzoek een stop op de Kurfusterdam, dé winkelstraat van Berlijn voor wat vrije tijd.

’s Avond weer heerlijk gegeten en na het eten hebben we de liederen voor de kerkdienst even geoefend en toen stond er op het programma “de bonte avond”.  Het was echt een bonte boel, en we genoten van 7 optredens van de koorleden, van een sketch over Klaar en Piet tot een lied, een droog verhaal van assepoetser, tot een dikke Amerikaan, van wist je datjes tot mijn derde been. We hebben met z’n allen veel gelachen!

 

Zondag 10 Mei. Vanmorgen bij het ontbijt hebben we voor een jarige uit de groep gezongen. Half 9 vertrek naar Potsdam waar we in de Friedenskirche zeer hartelijk, maar tegelijk emotioneel ontvangen werden. Op deze dag was nl. de oorlog begonnen, 75 jaar geleden begon de Duitse aanval op Nederland met het bombardement op Rotterdam. De predikant vond het zo fijn en bijzonder dat wij juist op deze dag in de dienst aanwezig waren. En God zegende ons rijkelijk in deze dienst. We staan met z’n allen in de schuld bij God en mogen onze zonden belijden voor Hem, ook nu 75 jaar na de oorlog. En juist op deze dag mochten we ervaren dat er vergeving is, dat we als broeders en zusters verder mogen gaan. Ook Luther stond voor de keus, hoe moet ik verder… en gaf zijn leven in Gods Hand en zei: “Hier sta ik, ik kan niet anders”. Deze uitspraak liet de predilant zien op echte Luthersokken, welk hij na de dienst overhandigde aan de dirigent. Ook werden we bemoedigd dat ook in deze gemeente de doop werd bediend aan een baby en een volwassene van de gemeente. Na afloop stond er koffie en thee voor ons klaar.

’s Middags gegeten in Potsdam en een fotostop gemaakt bij de Hollandse wijk waar 134 typisch Nederlands huizen staan. Deze waren bestemd voor Nederlanders die werkten in Potsdam.

Van 3 tot 5 uur hebben we in een stralend zonnetje, maar wel een fris windje kunnen wandelen in een groot park vlakbij de kerk, met een prachtig kasteel en tuinen in diverse stijlen. We hebben ieder in z’n eigen tempo kunnen genieten van de rust en de ruimte in dit park.

’s Avonds na het diner lagen we allemaal op tijd op bed, want de volgende dag hadden we weer een lange busreis voor de boeg, en je weet maar nooit of we weer zoveel stau krijgen.

 

Maandag 11 Mei: Half 9 stonden we met de koffers bij de bus nog even van het warme zonnetje te genieten. De reis verliep met een klein beetje

vertraging door file redelijk goed. Uiteindelijk ruim 1.5 uur later thuis dan gepland. En heerlijke lunch in Sehnde en in Leusden stond een 4 gangen diner voor ons klaar. Daar werd de reis afgesloten door Mirjam en Harry.

We kunnen terugzien op een reis waar we een lach en een traan mochten delen met elkaar. We hebben veel gezien, gehoord, beleeft, gevoeld en geproefd. Dank sei Der Herr, voor Zijn bewarende Hand op deze reis.  

 

( Selectie uit vele foto's )


Braderie Nieuwpoort


Braderie Nieuwpoort 13 mei 2015

 

Met een heerlijk zonnetje, wel een fris windje, gingen we deze morgen met dozen vol spullen richting de braderie van Nieuwpoort.

Eerst ons “plekkie” zoeken, maar we waren een beetje terleurgesteld, we stonden met nog een speelgoedkraam in een uithoek op de Buitenhaven.

We hadden zo onze twijfels of dit wel een goede plaats was voor de kraam van het IKK, komen hier wel mensen langs?

 

Vol goede moed toch maar alles op de kraam gezet, en op de foto’s is goed te zien hoe vol alles stond, en dan stond er onder de kraam nog een paar dozen vol met allemaal spullen voor het enveloppe trekken.

Spandoek en alle posters opgehangen en natuurlijk de pot met walnoten!

Hoeveel noten zouden hier inzitten? Sommigen dachten 300 andere 1000. Maar uiteindelijk was Cees Sterrenburg de winnaar. Hij kwam met 460 noten er het dichtste bij. Gefeliciteerd met de eerste prijs: een Philips stofzuiger.

 

Het bleef mooi weer deze dag en met een gulle lach en een vriendelijk woord van ons kwamen er velen naar onze kraam om een enveloppe te trekken.

Het liep als een trein, ook het dobbelsteen gooien voor een wat duurder kado sprak de mensen aan. Aan het einde van de braderie waren we zo goed als uitverkocht!

We kunnen terug zien op een zeer geslaagde braderiedag.

En iedereen bedankt die op wat voor wijze een bijdrage aan de braderie heeft geleverd. Super!

 

Groeten van het braderieteam: Ria, Gré, Hannie, Rita, Greet en Janny

 


Jaarvergadering 2015


IKK viert feest op 7 -2 2015!

 

Met ruim 100 koorleden vierden we op zaterdag 7 februari onze 50ste jaarvergadering in het dorpshuis te Ottoland.

Om 16.00 uur kwamen de 4 jubilarissen Gerrie Kortlever, Orry van der Vlist, Ineke Bakker en Nel Ouwerkerk met een “gouden koets” aangereden: een goudkleurige grote amerikaan. Vol verwachting kwamen ze binnen en werden op een bijzondere wijze in het zonnetje gezet omdat zij al 50 jaar lid zijn van het koor. Zij, maar ook wij kregen een ruim een uur durende “man bijt hond’ film te zien, met in de hoofdrollen deze jubilarissen.

Natuurlijk werd ook aandacht besteed aan de gewone jaarvergadering, met puntjes als begroting, jaarverslag, bestuursverkiezing. Gerrit Stierman ontving een oorkonde, speldje en bos bloemen vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap.

Om 18.30 uur stond er een heerlijk koud/warm buffet voor ons klaar, en na afloop een ijsbuffet.

Na het buffet hebben alle leden zich gepresenteerd in verschillende groepen met als uitgangspunt: je bent ingedeeld in de groep van wanneer je op het koor bent gekomen om te zingen.

De eerste 2 groepen speelden op het toneel gebeurtenissen vanaf 1964 tot 1986. Geweldig om al die oude belevenissen nog eens tevoorschijn te halen. Groep 3 had een mooie en muzikale powerpoint gemaakt van 1987 tot 1997.

Groep 4 van 1998 tot 2008 waren wel met een hele grote onderbroek aan komen zetten waar wel 10 mensen tegelijk in konden, met daarbij het passende lied: in m’n broekkie… Tussen door vertelden ze wat er in die jaren was gebeurd op het koor. Groep 5 -de grootste groep- zit nog maar net op het koor, maar wat een talenten! Zangpedagoog Harjo Pasveer, heeft ons oefeningen aangeleerd voor een betere koorklank. Op deze avond werden deze oefeningen door deze groep in een toneelstuk nog eens perfect nagedaan. Super!

En toen stond er een hele lange bus op het podium: en van iedere groep mochten 2 koorleden in de bus plaats nemen. Een voorproefje alvast voor onze reis naar Berlijn…

50 jaren IKK: vele zegeningen ontvangen! Blijdschap en droefheid lagen vaak dicht bij elkaar. Dankbaarheid mag er zijn dat 4 leden vanaf de oprichting zeer trouwe koorleden zijn geweest en nu nog zijn.

We mogen terugzien op een hele gezellige, dankbare en smaakvolle jaarvergadering. Een impressie van deze dag geven de vele foto’s op de website.


Verslag korendag 30-08-2014


Verslag KORENDAG                                         30 – 8 - 2014

 

Op 30 augustus organiseerden we een korendag voor iedereen die van zingen houdt, en voor alle leden van ons koor. We waren deze dag met zo’n 125 koorleden van verschillende koren uit de Alblasserwaard.  Harjo Pasveer een zangpedagoog uit Rotterdam nam ons mee in de wereld van hoe ‘kan ik mijn stem laten horen, zien en voelen’.

 

De stem is een instrument dat in je lichaam zit. Koorleden zijn vaak bang om fouten te maken: dit noemen we ‘in verdediging gaan’. Dan gebeuren er vanzelf ‘vreemde’ dingen met je lichaam: je gaat je zelf klein maken (voorover gebogen) je gaat je valse stembanden gebruiken en je zet je kaken op slot.

 

Nu heeft Harjo Pasveer ons geleerd hoe we uit de verdediging kunnen komen. Wees arrogant, kijk dom, sta als een opera zanger, zet een bankschroef tussen je hoofd, zwaai met een lasso, en hef met 2 handen het glas omhoog.

Op de foto’s is goed te zien hoe wij dit allemaal deden.

 

We hebben 5 basis oefeningen nodig om je stem in conditie te houden. Elke dag oefenen is zijn motto, want dan wordt dit een vanzelfsprekendheid als je gaat zingen.

1. ademhalen

2. houding

3. stemaanzet

4 stemvoering

5. articulatie  

 

Na de middag pauze gingen we met de verschillende stemgroepen met de oefeningen van vanmorgen aan de slag. Geweldig, wat een mannen partijen waren dit geworden. Ze zongen allemaal individueel en wat een klank kwam er uit 1 mannenstem: prachtig! De sopranen zongen allemaal de hoge C.

Bij de alten hoorden we duidelijk het verschil tussen een meisjesstem en een operazangeres. Wat een mooi klank werd dit!

 

Wat hebben we veel geleerd over onze stem. Mag dit prachtige instrument, in al zijn kleurrijke facetten gebruikt worden tot eer van onze God.

 


Verslag reis Amsterdam


Verslag IKK naar Amsterdam

 

Keurig op tijd staan we met ruim 50 koorleden bij de pont van Schoonhoven te wachten op de bus van Contikiholland-tours. Deze busmaatschappij organiseerde dit uitje naar Amsterdam. De zon scheen en het waren al aangename temperaturen, dat beloofd een mooie dag te worden.

Na ruim een uur kwamen we in Amsterdam aan waar we in Palviljoen Miranda een kop koffie of thee en gebak werd geserveerd. Na een korte pauze reden we naar de binnenstad van Amsterdam en stopten bij de Westerkerk. Daar werden we in 4 groepen verdeeld en elke groep had een gids. We wandelden met deze gids ruim 2 uur door de Jordaan. En wat hebben we veel gezien en geleerd. Prachtig om naar al die verschillende daken te kijken of de hofjes, of de wasrekken, maar ook filmopnames en belangrijke personen die hier hebben gewoond. En wat een rust in de Jordaan, we konden breed uit over straat lopen, af en toe kwam er een fiets of auto voorbij…

Eén groep was 2 koorleden kwijtgeraakt, maar met de telefoon hebben ze uiteindelijk toch de Prins-Hendrikkade gevonden waar we in restaurant De Kroonprins de koffiemaaltijd gebruikten, en dat smaakte prima na ruim 2 uur wandelen.

Uitgerust gingen we op weg naar de rondvaartboot voor een tocht door de grachten van Amsterdam. En o… wat was het druk op de grachten, heel veel kleine boten met vrijgezellenfeestjes voeren er, maar ook de vele andere rondvaartboten, ja en dan botst onze boot toch weleens tegen een andere boot, want je kan niet met z’n tweeën onder 1 brug door, of we krijgen een lading water binnen van een tegenligger die net te hard vaart, allemaal leuke ervaringen. Maar onderweg hebben we ook nog van alles gezien en gehoord, want we kregen een prima uitleg via de bootmicrofoons. We zagen boten die te slecht waren voor de schroothoop, we zagen het huis van premier Rutte, we zagen een 17-eeuws koopvaardijschip, we zagen Nemo enz.

Drie kwartier te laat kwamen we aan in het diamantslijperij Gassan Diamonds, we kregen een korte uitleg hoe ze diamanten slijpen en daarna werd alles op tafel gelegd om diamanten te kopen, maar de meesten sieraden waren ver boven ons budget, we zijn hier een half uur geweest. Toen moesten we in versnelling 7 op weg naar de Papegaaikerk in de Kalverstraat, dit waren de ???? op het programma. We hadden de groep in tweeën gesplitst en Adrie en Cor waren de gidsen om ons in de massale drukte van Amsterdam ons veilig te brengen naar de kerk. Dat hebben ze allebei uitstekend gedaan! Niemand kwijtgeraakt, alleen het wandeltempo lag een beetje te hoog, nou een heel beetje volgens sommige koorleden.

Deze roomse Papegaai kerk welke midden in de Kalverstraat nr.58 stond was vroeger een schuilkerk geweest. Nu staat het ingeklemd tussen winkels, maar wat een rust en stilte in de kerk, en we hebben met z’n allen de dag kunnen afsluiten met luisteren zingen tot Gods eer. Mirjam had een aantal liederen uitgekozen om te zingen met elkaar, Pia las 2 gedichten voor, Ellen zong 2 liederen en Mirjam en Jan zongen het slotlied en wij stemden in: Wat de toekomst brenge moge, mij geleid des Heren Hand.

Om 16.45 uur moesten we echt uit de kerk, want de pastoor had in een ander kerk een mis. We hebben als dank ieder een gift in het offerblok gedaan omdat we gratis van deze kerk gebruik mochten maken, buiten de openingstijden om.

Ja.., en dan staan we weer in de drukte van de Kalverstraat, en moeten we de bus weer zien te vinden. Maar o.l.v. Adrie en 3 versnellingen lager tempo ging het wandelen prima!

Dank aan alle koorleden voor hun oplettendheid!

Keurig op tijd weer in de bus en nu op weg naar Haarzuilens waar een 3 gangen menu voor ons klaarstaat. Dit was voortreffelijk verzorgd.

Een beetje moe en voldaan gaan we op weg naar de Poort en om half 9 zijn we veilig en wel aangekomen.

We kunnen terug zien op een erg leuke en afwisselende dag met prachtig weer!!! Zie foto’s…


Maart 2016 Alle IKK-ers een nieuwe map en tas


 Zoals beloofd op de jaarvergadering jl. in febr. zouden de koorleden binnenkort een nieuwe tas en een nieuwe map ontvangen. Als koor zijn we erg content dat we deze luxe concertkoormap en een bijpassende tas van het bestuur hebben gekregen. We hopen dat de concertmap vele malen mag opengaan.

Hartelijk dank bestuur!


Gerrie Kortlever erelid IKK


Na 51 jaar zeer trouw koorlid geweest te zijn, heeft Gerrie Kortlever besloten mede door haar ziekte haar lidmaatschap van het IKK te beëindigen. Het bestuur respecteert haar keuze, maar geven haar wel een mooi kado: zij hebben haar benoemd tot erelid van het IKK.

 

 


Het IKK zingt “Het oratorium Jozef”.


 

concertverslag klik hier

 

 

                                                                                                              

 

 


Korte Agenda


zaterdag 9 oktober - ?

zaterdag 18 december - ?


Volledige agendaRepetities


  Tot nader order vinden de wekelijkse repetities uitsluitend online plaats.
5 april geen repetities i.v.m. Pasen
24 mei geen repetities i.v.m. Pinksteren
28 juni t/m 23 augustus vakantie
30 augustus weer zingen